Juttulinkkejä viime vuosilta

Kevät 2019:

https://2030-lehti.fi/kaupinmetsan-venla/

”Tavoittelee mitalia suunnistuksen MM-kisoissa Norjassa elokuussa.”

 

Kevät 2018: Kestävyysurheilu haastaa hormonitoiminnan

https://www.kestavyysurheilu.fi/muut-lajit/19492-kestavyysurheilu-haastaa-hormonitoiminnan-osa-1-kuukautishairioita-rasitusmurtumia-lapsettomuutta-palautumisvaikeuksia

https://www.kestavyysurheilu.fi/muut-lajit/19500-kestavyysurheilu-haastaa-hormonitoiminnan-3-hairiotiloista-voi-jaada-pysyvia-jalkia :

”Pitkään jatkuneista hormonihäiriöistä palautuminen voi kestää vuosia. Jos harjoittelua ja kilpailua jatketaan, suorituskyky voi laskea, eikä urheilu suju vanhaan malliin. Syy: elimistö on jatkuvasti kuormitustilassa. Tätäkin voi olla vaikea uskoa jostain urheilusivuston artikkelista lukemalla. Tietoa on, mutta liian usein se realisoituu vasta kantapään kautta kokemalla. Urheilijan psyyke haluaa eri asioita kuin mitä kehon merkit kertovat.”

”‒ Tein seuraavan harjoituksen aina vasta sitten, kun olin palautunut edellisestä. En tehnyt ”ylimääräisiä” harjoituksia määrän keräämiseksi, vaan aina oli joku muu tavoite. En halunnut joutua kuormittuneeseen tilaan. Oli ristiriitainen tunne, kun ajattelin, että pitäisi harjoitella enemmän, mutta samalla pelkäsin sen estävän kuukautiskierron käynnistymisen, Harju muistelee.”

”‒ Palautumiseen ja kehon terveyteen satsaus tuottikin tulosta kisoissa koko kauden alusta loppuun, kun olin paljon energisempi ja iloisempi vielä syksyn maailmancupeissakin, joihin en monena vuonna väsymyksen takia edes lähtenyt. Lisäksi pärjäsinkin paremmin kuin ikinä ennen.”

”‒ Toivoisin, että tulokset ja menestys eivät ole niin tärkeitä, että niitä tavoitellaan oman terveyden kustannuksella.”

 

11.4.2018: Suomen suunnistusmaajoukkueessa vauvabuumi – kolme huippunaista raskaana: ”Nuorempi kaarti pääsee ottamaan vastuuta”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005637813.html

https://www.aamulehti.fi/a/200881310 :

”Venla Harju sanoo toivoneensa miehensä Antti Harjun kanssa lasta jo jonkin aikaa, ja nyt on esikoinen tulossa. –Tarkoitukseni on päästä urheilijana samalle tasolle kuin ennen. Sitä ei koskaan tiedä, onnistuuko yhtä hyvin kuin toivoo, Harju aprikoi. Harju arvioi voivansa juosta tai ainakin kävellä vielä alkukaudesta kuntosuunnistuskisoissa. –Mielessä on kilpaileminen ainakin Norjan MM-rasteilla ensi vuonna ja seuraavaksi vuoden 2020 sprintti-MM-kisoissa Tanskassa.”

 

Tammikuu 2018: Venla Harju rakastui lapsena aarteenetsintään – ja joutui aikuisiällä etsimään sen palon uudestaan

https://trombit.net/venla-harju-rakastui-lapsena-aarteenetsintaan-ja-joutui-aikuisialla-etsimaan-sen-palon-uudestaan/ :

”Harju jatkaa puhumalla löytämisen ilosta. Se on koukuttanut häntä suunnistuksessa aikuisiällä. Nykyään uudet maastot ovat suunnistajan palkinto ja se on hänen nykyistä aarteenetsintään. … – Kun lukee masennuksesta urheilun parissa, niin useasti törmää vain juttuihin uran loppumisesta. Halusin olla esimerkki, että näin ei tarvitse olla. …Tulevaisuudessa Harju haluaa suunnistaa ja tehdä töitä väitöskirjan eteen. Urotekoja hän on jo tehnyt urheillessaan ja nähtäväksi jää, millaisiin urotekoihin hän pystyy tutkimuksen parissa.”

 

19.11.2017: Venla Harju palkittiin Vuoden suunnistajana

http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/17635-venla-harju-palkittiin-vuoden-suunnistajana

 

7.7.2017: Verenmyrkytys piti Venla Harjun miehen Suomessa – tällaiset terveiset mitalisti lähetti rakkaalleen

https://www.aamulehti.fi/urheilu/verenmyrkytys-piti-venla-harjun-miehen-suomessa-tallaiset-terveiset-mitalisti-lahetti-rakkaalleen-200250994

”Myös asennetta on ollut pakko muuttaa, muuten huippu-urheilun hinta olisi käynyt liian kovaksi. –Vedin tänäkin talvena itseni tiukille, mutta en ollut kurkkuani myöten tätä. Tiedän nyt, että tällaiseen saavutukseen voi päästä, vaikka vähän nauttisikin elämästä. Enää en esimerkiksi laske jokaista suupalaa seitsemän kuukautta ennen kisoja, Harju hymyilee.”

 

1.7.2017: Venla Harju teki paluun maailman huipulle Tartossa: ”Luulin jo viime vuonna, että ne olivat viimeiset MM-kisani”

http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/16637-venla-harju-teki-paluun-maailman-huipulle-tartossa-luulin-jo-viime-vuonna-ettae-ne-olivat-viimeiset-mm-kisani :

”– Olen hirvittävän onnellinen, että olen pystynyt palaamaan tälle tasolle. Luulin jo viime vuonna, että ne olivat viimeiset MM-kisani. Epäilin jo välillä, pärjäänkö tällä reissulla ollenkaan, kun suurin tukeni Antti joutui jäämään kotiin, kertoi Harju Suunnistusliiton tiedotteessa lähettäen samalla kiitokset koti-Suomeen monen vuoden tuesta. ”

 

Jätä kommentti